20 Nisan 2009 Pazartesi

Yangındır Yanar!

hemen hemen 800 bin yıldır insan oğlu ateşi bilinçli kimi zaman ise gayet öküzce kullanmakta. kimi kendini zehirlemek amaçlı ateşler çakmağını, kimi bir güzel hazırladığı kestaneleri kenara kaldırıp ateşler sobasını, kimi balıklar daha fazla acı çekmesin diye vurur ateşi mangalın üstüne,kimi protesto için ceket(fakıbaba fanları), sembolik eşyalar yakar, kimisi ise toplum huzurunu baltalamak için elinden gelen herşeyi yapıp etrafı yakıverir. III. Osman yane Genç Osman zamanında yine kimi kendini bilmezler bir yangın çıkarıyor. daha çocuk yaşta tahta çıkmış olan bizim dangalak Osi ise çaresiz kalıyor. osmanın yanına gelip padişahım böyle bir durum söz konusu dediklerinde ise osmanın cevabı gayet çözüm odaklı ve realistik bir yaklaşım "bekleyeceğiz". işte bu mantık ötesi çözüm yolum istanbulun sadece ve sadece % 70 inin yanması ile sonuçlanıyor. olabilitesi yüksek dialog şöle olsa gerek;
yangın çıktığı sırada osi haremde manita tıkıslamaca oynuyor. yakaladığını seven osmana koşa koşa gelen sadrazam

sadrazam : devletlum! devletlum! rahatsız ediyorum ama yangın çıktı cayır cayır yanıyoruz!

osi : (enseye şaplak .... parmak şeklinde yaşayan osi) sokturtma yangınına be koçum. burda daha önemli meseleler var.

sado : ama padişahım bu yangının götümüzde patlama olasılığı çok yüksek!

osi : olum ben yanıyorum istanbul yanmış çok mu amk. cariyeler fln on numara ortam fln ama biz de insanız belimiz kopuyo. dur sultanım ben de bi el atıyım fln diyen yok. başlatma yangınına fln.

sado : ee halk cevap bekliyor nasıl hareket edeceklerini bilmiyorlar?

osi : halka duyrulsun beklemedeyiz...

neyse işte böyle bir yangın istanbulun büyük bir kısmını zamanında kül etmiş. şöle zamanda yolculuk yapıp daha yakın geçmişe gelirsek. yine zamanın yangınlarına benzer bir yangın yaşatacak olan bir kendini bilmez insan Çağan Erdem (22). şaka bi yana büyük marmara yangının ucundan döndük. yangın olayını daha sonra ayrıntıları ile yazarım. uykum geldi. bu osman karnımıza 2 gün önce ağrı soktu gülmekten, yazmadan yapamadım. çağana gelsin bu yazı.

dip not 1 ; olası "zanko" dialog
abla : pardon ateşinizi var mı?
hanzo : yıllardır 41 derece olup yanan bölgelerim var dokun da cigaran alev alsın... (çok içten)

dip not 2 ; lob aralarına deo sıkıp dert sıkıntı unutmak mümkünmüş. çok güvenilir bir ağızdan duydum. 2 pıslatıyosun kendine geliosun :D:D:D:D:D

2 yorum:

  1. ewet öncelikle rastafari kardeşimizin paragraflara ayırarak yazdığı ilk yazıyı kutlamanın dışında kendş kabuğunu kırışını da kutlamalıyız bence. çünkü gerçekten bu yazısı şekil olarak da içerik olarak da samimiyet olarak da ileri doğru atılmış bir -hatta birkaç- adım gibi görükmekte. kutlarım kardeşim. buna flashbacklerle 3-4 tane daha yazı koparırsın.

    YanıtlaSil
  2. kardiş övdün mü sövdün mü belli değil yahu. ada ve rakı da olay o kadar akıcı ki her anlamda öle bölesim gelmedi. hüzünle karışık ise tamamen ruh halinin kustuğu bir yazı olduğundan öle daha anlaşılır olsun giriş gelişme sonuç olsun fln die söz geçiremedim kusmuğa. ama kardiş saol comment için öpüyorum tompul yanaklarından.

    YanıtlaSil

durma yolcu okumaya devam et