11 Mayıs 2010 Salı

baykal' ın yerinde olmak

hükümet açılımın ne demek olduğunu anlatamayınca 'açılım' ı anlatma zorunluluğunu kendisine görev edinmiş olacak ki baykal, geçenlerde internete düşen video çalışmasıyla uygulamalı olarak tüm türkiye' ye gösterdi. :) ya da şöyle bakabiliriz bu hazin olaya; 'açılıma karşı çıkarsın haa, al sana açılım' diyen bir grubun işidir, bu bir komplodur. evet zaten olaylara farklı açıdan bakmak bu yüzden güzel, bu yüzden keyif almıyor musunuz demokrasiden? o zaman herkes şapkasını önüne alsın ve ne kadar demokrat olduğunu göstersin.

baykal bugün yaptığı açıklamayla dakka bir yiyeceğim gol bir dercesine uygulayacağı siyasetin ipucunu verdi. bir savaş açmış ve klasik ' düşmanınında hedef küçült ve müttefiklerinin sayısını arttır' diye özetlenebilecek stratejiyi uygulamaya karar vermiş. 'fetullah gülen in bu işle alakası yoktur' anlamına gelen, açıklamaya sıkıştırılmış cümleler bunun işareti. ama yerler mi bunu? bence yemezler. eğer rakibinde bölünmeye sebep olmak gibi bir niyetin varsa, yanlış tarafı müttefik seçiyorsun bence, çünkü asıl kıpırdanma gülen cemaatinin ak parti içinde fazla güçlü duruma gelmesinden rahatsız olan diğer cemaatlerde. eğer kafanda 3 5 sene sonrasının planı yoksa neden istifa ederken göz kırpıyorsun bir kitleye? eğer geri dönmeyeceksen siyasete, neden yaparsın bunu? ayrıca gülen cemaatinin bu işle alakası olmadığının bilgisi/belgesi sende var, tamam onu anladık da hükümetin alakası olduğunun bilgisi/belgesi sende nasıl var onu anlamadık. istihbarat kanallarında kimler var? yıllardır şikayet ettiğin kadrolaşma yok mu? f tipi örgüt denilen şeyin ak partiyi satacağını mı düşünüyorsun? bence yanılıyorsun, cephe de burdan bölünmez, hedef de burdan küçültülmez.

pörç kardeşimin siyasi analizine göre 'bu allah' ın chp'ye bir lütfu, chp %45 i bile görebilir' ben de bu analize katılıyorum. ama deniz baykal nasıl bir siyaset izler orasını bilemeyiz tabi ki. şu an görünen, önümüzdeki kongrede karşısına aday çıkmayacağı ve delegelerin imza toplayıp onu tekrar başkan yapacağı. o zaman geri döner mi bilmiyorum ama bir gün tekrar geri dönmenin planını yaptığından eminim. umarım yanılırım ama geri dönmeyecek olsa neden gülen cemaatine göz kırpsın ki? şu şartlar altında şunu biliyorum ki baykal'ın siyasi hayatı gerçekten bitmiştir. artık devam etmesinin anlamı yoktur. tamam balık hafızalı bir milletiz ama böyle konularda bir şeyleri unutmamız için en kötü tahminle 'biraz uzun bir zamana' ihtiyaç duyarız ki senin ömrün yeter mi gerçekten bilmiyorum. bu sakın yanlış anlaşılmasın, ölmesini isteyeceğimiz kimse yok ama bir siyasetçinin bu şekilde bir olayla çizdirdiği karizmayı türkiye'de bile düzeltebilmesi için en az 10 15 seneye ihtiyacı vardır ve zaten büyük ihtimal kalbi de dayanmaz bu derece tansiyonu yüksek bir mücadele sürecine.

hayır bir de olayın şöyle bir boyutu var sen deniz baykalsın, daha iyisi olurdu yani; gücün var, paran var. belden aşağı vurmuyorum ama siyasete devam etmek gibi bir niyetin varsa seviyorum nesrin nesrin hanımı de, böylece biz de olayın bir gönül işi olduğunu bilelim ve ortada bir 'milletvekili yapma' olayı yoktur, çıkar yoktur, görevi kötüye kullanmak yoktur diyebilelim. siyasi takvimin çok yoğun olduğu önümüzdeki günleri düşünerek, kaybedilecek bir günün bile zararının büyük olacağanı anlayan bir siyasi heralde yalan derdi, montaj bu derdi. yalanlama olmadığına göre olayı gerçek kabul edebiliriz. ama cem yılmaz da akıllara gelmiyor değil be usta.

baykal' a nacizane önerim bu saatten sonra şudur; geri dönme. çünkü sen varsın diye chp' ye oy verenlerin sana gerçekten dürüst ve namuslu olduğun için oy veriyor olması, yerine geçecek olanlara da dürüst ve namuslu oldukları için oy vermeyeceği anlamına gelmiyor. ama geri dönersen 'sana' oy verenlerden büyük bir miktar kaybedeceksin. yerini gerçekten güven veren, genç, ilerici, yenilikçi, başka bir türkiye' nin varolabileceğini anlatan, umut veren birisine bırak. senin artık bu parti için yapacağın en büyük hizmet bu olur. 18 senedir kendi ellerinle oluşturduğun kadrolara güvenmiyor musun?

kimseye belden aşağı vurmuyorum fakat bunu yapmaya hakkım olduğunu da düşünüyorum. bu ülkenin gündemi bu mu olmalıdır? siyaset bu mudur? iki taraf için de söylüyorum, cidden rekabet bu mudur? halkınıza, gençlerinize, çocuklarınıza izlettiğiniz hacivat karagözün finali bu mudur? hakkım yok mu ahlaksız olmaya benim şimdi?

aslında bu olaylar olmadan çok daha önce, kimse beni buna zorlamamışken, üstelik chp ile hiç bir bağım olmadığı halde chp için çıkış yolu arıyordum. parti yönetiminde belli bir süreyi aşmış olanlardan ve parti üyelikleri belli bir süreyi aşmış olan türkiyedeki tüm üyelerden birer parti içi organ kurmak gibi bir planım vardı. yönetimdekilerden bir veteran takımı oluşturmak, onlara parti içinde siyasetten uzak, onurlu bir yer vermek, bu deneyimli adamları gençlerle buluşturmak ve partideki gençlere de dolayısıyla şu mesajı vermek vardı kafamda ' bir gün bir mustafa kemal olamazsınız belki ama her zaman el üstünde tutulan bir adam olursunuz chp içinde ' buna ek olarak bölgesel ihtiyar heyetleri gençlere her türlü deneyiminden bahsetsin, onlara siyaseti öğretsin diye düşünüyordum. bir parti sadece siyaset yapmaz ki, kültürel sportif, sosyal bir sürü organizasyon yapar ve asıl hizmet, asıl mücadele ordadır. insanı birebir kazanabilirseniz, bu maçı kazanırsınız.

sen gel sözümü dinle böyle bir projeyle partine hizmet etmeye devam et. ayrıca belden aşağı vurulmadan önceki son siyasi mücadeleni bir hatırla. ismet paşa'yı hitlere benzeten şahsa demokrasi için koltuktan vazgeçilebileceğini, bunun chp geleneğinde olduğunu, ismet paşa gibi senin de bunu yapabileceğini uygulamalı olarak göster. bunu yap ki son siyasi mücadeleni de kazanmış ol. çünkü öyle bir olay yaşadın ki gerçekten siyasi olarak kârlı çıkacağın yol kalmadı, bari partine kazandır ve beni başkan adayı göster. şşş hadi be 19 mayıs a yetiştirelim şu işi.

-hasstr. kamera olmasın bari :D

önümüzdeki günler gerçekten değişik olacak, bakalım baykal'ı ikna edebilecek miyim?

3 yorum:

  1. kanka allahını seversen bu yazıyı başka yerlere de gönder, gazetelere dergilere falan, bir iki cümle çıkarılarak yayın organlarına gönderilse tüm türkiyeyi arkana alır tek başına iktidara yürürsün...gazetede köşe yazısı okur gibi okudum amk resmen, teşekkürler ali çölaşan...

    YanıtlaSil
  2. eyvallah kardeşim birlikte yürüyeceğiz iktidara:D

    YanıtlaSil

durma yolcu okumaya devam et