22 Kasım 2009 Pazar

Hoş ama Çok Boş

yazmak zor bir sanattır lakin konuşmak çok daha zordur. yazarken düşünme süreleri keyfi olduğundan dolayı daha uzun sürelere yayıp,istenilen düşünce çok daha iyi bir şekilde dikte edilebilir. ama gel gör ki konuşma sırasında anlık gelişmelerin akışı çok daha hızlı bir şekilde biçim değiştirip insanı "göt" gibi ortada bırakabilir. cümlelerin uzunluğu duruma göre çok daha uzun veya kısa seçilebiliyor rahatlıkla yazarken. f"e"kat konuşurken cümleyi uzun tutup kafa karıştırmacı bir amaç güdüp, ne söyleyeceğini kendin dahi karıştırıp yamulada bilirsin. bu tür örnekler çoğaltılabilir.

aslında büyüklerimiz ne de güzel demiş söz gümüş ise sükut altındır. insan aklı mukayese yaparken devamlı maddi gerçeklerin üzerinde durduğu için bu durum dahi bu şekilde bir benzetmeyle çok iyi bir şekilde açıklanmış. az ve öz konuşacaksın ki saygı göresin. üslup da önemlidir. günümüzün rövaşta olan üslubu "kasımpaşa style" idir. (bkz:rte)

her ses çıkaran mahlukat konuşuyor anlamına gelmez , gelemez. doğal yaşam ortamlarında barınan her canlı kafasına göre sesler çıkarmakta. kısaca şunu diyebiliriz ki yaşama hakkı verilen her omurgalı yaratık gibi insan evladı(!,?) da kimi sesler çıkarır. kimisi irtibat kurmak amacı ile çıkarılan seslerdir, kimisi ise anlık anırmalardır.

başı götü belli olmayan bu yazımın amacı olmaması ise ayrı bir mevzudur.

bu arada tayfay-ı muhlis bir bireyini daha askere yollamakta. piçer ve benim atraksiyonalizm akımına attığımız ilk adımda inanılmaz derece de payı olan, kadim "dostumuz" , sevdiceğimiz pörç... piçer kardeşimizin deyimiyle -bu ara çok alıntı yapıyorum senden. oran buran oynamasın- arkamızı çok rahat bir şekilde dönüp, sırtımızı asla dönmeyeceğimiz 3-5 kişiden biri olan "förç" kısmetse 20 güne, vatani görevini yapmak üzere yanımızdan kısa bir süreliğine ayrılacak. daha önce en az pörç kadar değerli olan kankilerin kankisi "burtifon"dan aldığı telkinlerle bu kutsal görevi başarıyla üstüne düşen kısmını yerine getirecektir. reis ve cici annemizin bir tanecik çocuğu olan förçe bu zorlu ama şerefli süreçte kolaylıklar dileriz.

3 yorum:

  1. bir operasyon var bu gece
    komandonun hali nice

    uyanık ol fürç

    YanıtlaSil
  2. şırnak silopi mi diosun kenk?

    YanıtlaSil
  3. Olmamış kardeşim yazı uyanık değildim daha yeni okudum askerde en başarılı olanlar şehit oluyo kardeşim o yüzden iyi geceler sana ertunç ( seviyorum seni kardeşim... )

    _biçer bu yaz çok uyanık dikkat edin derim!!

    Şafak = 49 Torunlar Muşşş

    YanıtlaSil

durma yolcu okumaya devam et