8 Temmuz 2011 Cuma

gayri ahlaki yazı

sakallarımı 40 gün kesmem. sonra 2-3 gün sabah akşam keserim. hayatımda değişen bişey olmadığını farkedince yine 40 gün kesmem. 40 gün her gün içerim. sonra 2-3 gün içmem. hayatımda değişen bişeyin olmadığını farkedince yine 40 gün içerim.

her şey o bir tekli sigarayla başladı. kova hastalığını öğrendiğim zaman dünya başıma yıkıldı. ömrüm dört duvarın arasında hortumlara bağlı oksijene bağlı yaşamakla geçiyor. bir nefes için neleri feda etmezdim. ama çok geç kaldım. çok çok geç kaldım. sigara pişmanlıktır. ben dedim elde içmeyelim kafa yapmaz diye.

kadınlar erkek ruhundan anlamıyor azizim. 'sikiliri var' aslında bir övgü cümlesi. bu romantik ve çözüm odaklı cümleyi bir hakaret olarak algılarlar. ama bir kadın bir erkek hakkında 'sikeri var' dese, erkek buna hiç gücenmez. kadınlar bardağın hep boş tarafını görüyorlar.

bu arada bardak demişken, dün adapazarında bir minibüste bir yazıyla karşı karşıya geldim. 'hayat bir çatlak bardağa benzer; içsen de boşalır, içmesen de...' yazıyordu. başta anlayamadım ama sonra birden çakralarım açıldı ve kafamın üstünde bi serinlik hissettim. minibüsçü abimizle uzun uzun varlık felsefesini konuştuk.

adapazarında oluyor bu tip olaylar. küçümsemeyin sakın. çok gelişmiş bir sözlü sokak kültürüne sahip. bundan 5 6 sene önceydi sanırım kafam başak bi şekilde bindiğim minibüste 'dalgasız denizde herkes kaptan' yazısıyla karşılaşmıştım ki yazının asıl anlamını çözdüğümde 'inecek vaaaaaarrrrr' diyerek terk etmiştim minibüsü. o yük bana artık fazlaydı. insanlarla paylaşmalıydım bu ilahi mesajı. ama soğuk hava ciğerlerime dolunca 'erken indim galiba aq' dedim ve bi sonraki minibüsü bekledim. sonraki minibüsün şoförüne parayı uzatırken 'dalgasız denizde herkes kaptan' desem şoför beni dövebilirdi. ama olsun kafam güzeldi hissetmezdim.

kafanız güzelken sivil polisten ateş istemek ahirette zebaniye 'cennet ne tarafta' diye sormak gibi bişeydir.

konuyu bi türlü toparlayamıyorum farkındayım. aslında toparlamam da şart değil bunu biliyorum. aranızda bir nurullah ataç olmadığını biliyorum. he olsa noolur? çok da fifilasyon aq. önce bi kafamı toparlamam lazım. sonra konuyu toparlarım bi şekilde.

hayat kısa, kuşlar uçuyor; keşke yalnız bunun için sevseydim seni.

2 yorum:

  1. ali did a bad bad thing!
    kardeşim on nümerosun süper yazı :d

    YanıtlaSil
  2. kafam kadar güzel minübüs driverlar olduğu sürece felsefenin sırtı yere gelmez sayın piçer. parmak uçlarına, deryalar misali akan duygularına sağlık. mıncırdım fevkalade olmuş

    YanıtlaSil

durma yolcu okumaya devam et