12 Mart 2010 Cuma

Az Şekerli Yap Bize Koçum 2 Tane

yalan be dostum herşey yalan. gördüğün duyduğun yaşadığın hissettiğin herşey yalan. içinde bulunduğun vaziyet dahi yalan.cennet cehennem alayı... hatta sana net birşey söyleyeyim ben de yalanım ulan en az senin kadar. uğraşma çözemeyeceksin, yetmeyecek kapasiten analize. boşver sen oynamaya devam et. az daha, kıvırt oh bebeğim come on.
yalancıyım ben. türlü türlü yalanlarım ile kandırdım seni yıllar boyunca. harbi çocuk dedin arkamdan ama farkında değildin seni her defasında eşşek yerine koyup maytap geçtim senle. kimi zaman farkına varmak üzereydin ama inanmak istemedin çünkü mecbursun bana. benim attığım yalanlar daha cazip geldi sana o ufak dünyanda gerçek zannettiğin yanılsamalarla oyalanmak yerine. basiretsizin birisin yüzüne söylüyorum hala anlamıyorsun. aslında ben yoğum oğlum yoğum.

bayramlardan iğreniyorum yahu. ulan adını bilmediğin insanlara yalandan sıcak davranışlar silsilesi ile yanaşıp vere elini öpeyim demek ne kadar da aptalca. nerde o eski bayramlar canım.

vapurda yanıma orta yaşlı bi ablanın oturması ve ardından gidip kendine biskrem alıp bana ve karşımızda oturan insanlara "bi biskrem versem" şeklinde yanaşması beni tam manasıylan dumur etti. ardından karşı çaprazda ki abinin gençler çaylarınızda benden diyip bize zorla çay ısmarlaması... yine amcanın yanında ki minyon kız arkadaşların ay ne güzel yaaaaaaa diyerekten ortamı tanımlaması ve hep bir kahkahalar eşliğinde kadıköy iskelesine varmamız... pek bi güzeldi canım.

herkes leonidas olur ama ephialtes olmak zordur dostum.

fakültede bir adet aslan yürekli richard formatında kedimiz mevcut. mart ayında dahi garı gız kovalamak yerine, sesini soluğunu çıkartmadan muhabetlerimize eşlik edişi ne kadar içten samimi olduğunu bize kanıtladı. bakışlarında ki abazankoluktan ölümüne makinacıyız abi deyişini rahatlıkla okuyabiliyoruz. helal olsun sana makinanın yiğidosu.

volkan konak büyük adam.

kazım ismini neden incelterekten okuyoruz ki? dünyanın en çirkin ismi olmasının acaba bi etkisi var mıdır ki? önünde colin olsa daha isim kötü abi ister başına ister kıçına istediğiniz ismi koyun olmuo. maybe kazımcan...

daha önce ki yazılarımda da değindiğim beyaz kaka mı olur ulan? bu köpekler kediler nasıl bir anatomiye sahip be kardeşim?

şekil şemail açısından yazıma neden vedat özdemiroğlu gibi yaklaştım anlayamadım ama tamamen spontane.

daft punk hakkında olumsuz düşüncesi olan varsa hemen iki kulak memesini işaret parmaklarının ve baş parmaklarının tırnakları yordamıyla sıkıştırıp, "yarabbeeeeee affeyle" diyerekten 3 kez avazı çıktığı kadar bağırsın. ardından gusul alırken küvette küçük taheretini ayağına yapmak kaydıyla üzerinde ki büyüyü bozsun.

nasihat dinelemek ne kadar sıkıcı değil mi? evet dediğini duyar gibiyim hayta.

"ön koltukları harp malüllerine terk ediniz!" kimi özel halk otobüslerinde yazılı olaraktan bulunan çemkirik.

bugün allah için ne yaptın?

temizlik görevlisi engin abimiz mevcut fakültede. hayata onun baktığı pencereden bakabilmenin için 10 fırın pasta veya 25 kilo döner yiyip kakanızı yapmamış olmanız lazım.
kimi zaman onur ve namus bazı insanlar için herşeyin önünde gelir! helal olsun engin abi duruşunla, konuşmanla ne kadar beyefendi, içten bir insan olduğunu bize ispatlıyorsun. siyah beyaz geceler senin olsun abim.

aşk-ı memnu için geride bırakmış olduğumuz haftaların özetini yapmak gerekirse "bihter, nihal farketmez, behlül ..... affetmez."

tiyatro hocamızın bahar ayları yaklaşıyor cebinizde shakespeare'den bikaç bişey olsun diyerekten girdiği ve o anı bize yaşattığı harikulade kısım hamletten;
"Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin.
Şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz.
Bütün mesele hazır olmakta.Madem hiçbir insan bırakıp gideceği
şeyin gerçekten sahibi olmamış, erken bırakmış ne çıkar,
ne olacaksa olsun"

öpüyorum...

7 yorum:

  1. kardis kendin de belirtmissin, dedigin gibi vedat ozdemiroglu havasi sezdim ben de...
    guzel olmus lan yarrr*******m!..
    bende sıkıntı var galiba erdinç...

    neyse kardesim o degil de baya kusmus gordum seni, kafayi komple buraya dokmussun yine eglendim yazini okurken...o degil de...bi biskrem versem sen de yersin erdinc yalan soyleme, ali de yer, burak da yer, gerekirse emre de yer kardesim...

    YanıtlaSil
  2. eyw kardiş saolasın.
    dediğin gibi pox biskreme karşı zaafımız var olsun be dostum herkesin kötü alışkanlığı olabilio :)

    YanıtlaSil
  3. brosti anlatım tekniğindeki yenilik gözüme çarmadı değil. v.ö. çakması mı artık orasını bilemem ama senin anlatım tekniğinde önemli bir zincir kırdığını ve biçemsel olarak yepyeni metodlara ve sürrealist akımlara doğru yelken açtığını söylemem pek de zor olmasa gerek.
    dip not 1: ne ayağım lan ben
    dip not 2: cengalin yazısının etkisindeyim galiba
    dip not 3: belki de bu güzel yazıdan rol çalmanın peşindeyimdir.

    YanıtlaSil
  4. Başlığa bakınca fakultede şu günlerde dağıtılan beleş kahvelere bir gönderme geliyo dedim ama yaşadığımız monoton hayata, kısa ve öz, eğlenceli bir gönderme olmuş Erdinç :)

    YanıtlaSil
  5. alicim bedava kahveler can verdi bize onlardan bahsetmemek gerçekten büyük bir yanlış olmuş :)
    eyw kardeşlerim çok saolasınız öpüyorum hepinizi

    YanıtlaSil
  6. erdinç yazıyı okumadım kardeşim uzun geldi de! yorum yapmak istedim çok alakalı olucak :)

    _Bi şafak söylede kardeşine ; Taşşaklarım -10 a düşsün , nöbet de tek saate düşsün toruuuuun !!

    YanıtlaSil
  7. bu yazıya yapılmış büyük bir hakaret olarak yorumluyorum senin bu çirkin yorumunu ve seni daha fazla kaale almıyorum.
    çay var mı recep abi?

    YanıtlaSil

durma yolcu okumaya devam et