31 Aralık 2011 Cumartesi

bazıları

bazı akşamlar sadece dışarı attığımı düşünüyorum kendimi, çoğu akşam nereye gittiğimi bildiğim halde. bazı akşamlar nereye gideceğimi bilerek çıkıyorum, vaz geçtiğim andaki kısa süreli zaferim oluyor tesellim. evden çıkmamak için kendi kendime verdiğim mücadeleyi kaybetmekten çok, geç karar verdiğim için yüzüme kapanan kepenkler oluyor kahreden beni.

sonra sırasıyla haksız bir gurur, yumruklarımı sıktıran kısa süreli bir yoksunluk ve en sonunda yersiz bir ikame kaygısı.

bazı geceler hiç uyumuyorum, belki bir şarkı daha dinleyebilmek için. bazı geceler hiç uyanmıyorum yalnızca yolsuzların uğradığı bir parkta tir tir titrememesi için ruhumun. salıncaklar en çok geceleri göz yaşı döküyor. ne kadar sert eserse essin rüzgar yalnızlığını gideremiyor salıncağın.

bazı geceler dönüyorum epey yüklü başım, elim, siyah poşetim. bazı geceler sadece başım. ve karanlık sokaklarında çocukluğumu öldürüyorum elim hiç titremiyor. bazı geceler kendimi öldürüyorum. mobese kameralarına cansız bir beden kalıyor, duygu tanıklarına ruhsuz şarkılar. ve ben inatla büyüyemiyorum.

yaşlı insanlara yardım etmeye çalışıyorum. hiç göremeyeceğim bir yaştalar aynadan bakınca. onlara saygı duyuyorum, aynalara değil. sonra mahallenin çocuklarıyla top oynuyorum sırf kendime kötü bir adam olmadığımı ispatlamak adına. badi badi yürüyen arkası dönük bir çocuğa 'pişt' diyorum. kapşonunu indirip bana dönünce onun muhtemelen benden çok daha büyük bir cüce olduğunu görüyorum. kısa süreli donukluğumun sebebinin şaşkınlık olmadığının gayet iyi farkındayım. cüceleri çocuklar kadar sevmediğimi fark etmem iyi bir insan olmadığımı anlamama yetecek kadar ipucu veriyor bana.

dilencilerin riyakarlığını yüzlerine sadece iddaa oynadığım günlerde onlara para vererek vuruyorum. kendimden ödün veriyorum aslında bunun farkında değiller. kumardan kazanacağım para ya da heyecan umrumda olmadı hiç bir zaman. işte ben burada zaten nefes alarak, sahip olduğum tek şey olan hayatımı yavaş yavaş kaybetmiyor muyum?

bazı sabahlar dünyanın en neşeli çöpçüleri geçiyor penceremin önünden. 'hayde gidelum hayde' diyerek tertemiz yapıyorlar dünyayı. bu yüce mesleğin nirvanasına mı ulaştılar, hiç mi geçim sıkıntısı yaşamıyorlar yoksa sabah sabah kafalarını mı parlattılar bilemiyorum ama ne zaman neşe dolu türkülerini duysam kahır dolu gecelerime lanet ediyorum.

köşede küçük bir bakkal var. bir aile işi. önünden süper market poşetleriyle geçerken ya düşmüş bir yaprak tanesi takılıyor gözüme ya bir yavru kedi ya bir taş. başımın düşey eksenle yaptığı 45 derecelik açıyı muhafaza etmeye çalışıyorum. her zaman selam verdiğim halde nedense kulaklığımdaki şarkılar daha çok ilgimi çekiyor o an. çıkar ilişkilerinden nefret ediyorum ama çıkarlarımı korumak zorundayım.

son 3 ayda kapının arkasında asılı 4 5 pantolondan sadece 2 tanesini giydim. bavulum eski günlerdeki gibi yine haftalarca içi dolu şekilde kaldı odamın orta yerinde. ne bir kazağım çıkmak istedi dışarı ne de bir çorabım. sanki her an bir telefon gelecekmiş gibi tetikteydi bütün bavul ahalisi. tedirgindiler, sanki hiç almak istemiyorlardı beni içlerine. sonra ordan delikanlı bir atlet çıktı 'kıyafetler kadınlar gibidir hafız' dedi. 'istemez alkollüyken seni içinde, o temiz pantolonu giyemeyişin ondan'

halbuki ben gerçeği biliyorum. çoğunlukla geceleri 12 ye 10 - 15 dakika kala apar topar alıyorum pantalonumu ve montumu oradan, özen göstermiyorum onlara, ilgilenmiyorum onlarla. işimi görüyorum ve yerlerine asıyorum tekrar. kendilerini kullanılmış gibi hisediyorlar, farkındayım. haklıdırlar da. çıplak kalmamak için giymeye çalışıyorum bazı kadınları. acımayın, aman eksik kalsın. ama biraz anlayış gösterin.

kuruyemişçiler sabaha kadar açık olabilir ama tekel bayiiler en geç 12de kapatıyor bu şehirde.

16 Aralık 2011 Cuma

Evlen Benimle Nevin Abi( 14.12.2011 Dünya Evlenme Günü)


Ahb… Ya… Teşekkür ederim çok iyiyim, çok heyecanlandım, çok yani, sizin için geldim ya ben yi e insan ya konuşamıyorum inan ooffff esra abla bişey sorucam ya benim gözüm lens vardı gözümde şuan görmemin sebebi eee sorun vardı gözümde yok yok gerek yok yani görüyorum ama puslu görüyorum şuan hiçbirşey görmüyorum açıkça konuşmak gerekirse hani uzaktan olduğu için ya üç gün içinde oldu evet yakın sürede oldu 3 gün oldu işte geleli gözüm hani lens gözümde bi tabakayı deliyo hani eeııhh o da görmemi engelliyo tabi evet doktor lens verdi lensi taktım tabi lens takıyodum hani 1 senedir lens takıyorum hani görmemi sağlıyo tabi batıyodu çıkarmadım ben 1-2 saat geçti tabi gözümden 3 saat geçti eve gittim evden geldim lensi çıkardım direkman doktora gittim sen dedi zamanında gelmemişin hani dedi bana hani gözün içini deliyo hani gözün içini delince tabi şuan şu gözüm hiç görmüyo geçicek hani geçici geçici inanın öle inanı nöle ben nevin abişakzımız için geldim eeııhh yaklaşıyım mı konuş yaw meraba ya çok heyecanlıyım bende nasıl konuşcam bilmiyorum ilk defa hani yaww evin tek çoçuğuyum benden başka kimse yok koyu fenerliyim hani oğlak oğlak burçluyum eeııhhh çalışıyorum bi işim var eeııhhh nasıl söliyim ee 3, 3,5 senedir çalışıyorum eeııhhh pısssttt daha ne söliyim yaw ben evde oturuyodum şuan annemle birlikte oturuyodum hatta öle diyim bi anda nevin hani 20 yaşında 23 dedim hani oturmasını kalkmasını ilk şeyde hani gözleri hoşuma gitti pek ama nerin ya sıı tam söleyemiyorum
heyecanlıyım eııh oturuyoduk dedim bi arıyım şansıma düştü, düştü… Şansa ya kısmet tabi, fırsat, aradım konuştum ben dedim talip olucam ama dedim böle böle benim bir kusurum var hani dedim geçici olucak hehehe geçici kusurluyum:D dedim gelin dedi biz yardımcı oluruz ben geldim işte talip oldum kısmetimiz inşallah…Ya ben çok eeııh evet ya nasıl söliyim hımm gezmeyi severim hani çok severim hemde her sene böle sık sık tatile giderim hani tatilsiz yapamam gibi bişey yaww flört etmeyi seven bi adamısın ya zamanında zamanında yaptık hani yapmadık ya hani onu sölemek istemedim Merhaba, merhaba hıhıhı bende teşekkür ederim teşekkür ederim bende hani geldim esra abla senada hakkaten Allah yolunu açık etsin abla çok güzel abla program inan çok güzel hani senin hani sende vesile oldun tabi eeıhh çok güzel abla ya inan hani dün aramam telefonda da söledim tabi hani sizin hani eeıhh tabi abla inan öle hani inan
öle teşekkür ederim abla sağolun sağol abla sağol abla

Ya Gökhan ne kullanıyosan söle bizde kullanalım bu nasıl bı kafa kardeşim ya...

durma yolcu okumaya devam et