21 Haziran 2010 Pazartesi

gavur kukusu

yazın geldiğinin en büyük belirtisi, üzerinize afiyet, götlerde belli oranda bir terleme artışı ile vuku bulan o iğrenç nemli görüntüdür. bundan seneler önce pörçle yine bir yaz günü götümüz terlediğinde gidip anıtta gölge ve serin bir yer bulalım da oturalım demiştik. evrimin kayıp halkası burçak, 'neden geldiniz' diye sorduğunda pörç de haklı olarak 'götümüz terledi' diye cevap vermişti. o günden bugüne gelene kadar çok ter damlacıkları aktı bu köprünün altından azizim.

memlekete yaz geldiğinde genelde çoğu şeyde bir kısalma gözlemlenebilir. etek boylarındaki kısalma sokaktaki köpekbalığı oranını bariz bir şekilde arttırır. beş milyonluk raybanlar takılır ve apaçi olimpiyatlarından 'sığ sularda yüzme' dalında altın madalya hedefleyen binlerce shark üremek için memleketin dört bür yanına çoşku ile dağılır. üremek için beachleri tercih eden ve güneş gözlüğü takmayan sharkların gözlerinde anavatanlarında olmanın ve bu kutsal ayini gerçekleştiriyor olmanın mutluluğu kolaylıkla okunabilir.

yaz gelince geceler de kısalır, sevişecek arkadaşları uyaralım. acele et hafız, tam saha pres.

herkesin hayatının bir soundtrack i varsa eğer, çagonun romantik komedisinin soundtrackinin de ilk parçası erdoyla düet yaptığımız 'beyaz gül kırmızı gül güller arasından gelır' diye başlayıp 'yarim giymiş beyaz az'iye, cum'a nama'zından gelır' diye devam eden o efsane türküdür.

hey sen, 'yaz geldi ama yanlarım hala duruyor mu diyorsun?' artık bunları dert etme çünkü fırsat ayağına geldi. yan karın kaslarını çalıştırmanın en iyi yolu öğle yemeğinde 2 tabak kuru fasulye, akşam yemeğinde de 2 tabak pilakiyle 1 büyük rakı içmektir. sakın bu yaptığından utanma, hepimiz insanız, hepimiz osururken popolarımızın sağ veya sol lobunu belli bir açıyla yukarı doğru kaldırırız. durma devam et eriticeksin yanlarını.

tıp dilinde 'testis sarkması' diye tabir edilen kronik dede hastalığının yaz gelince yaş farkı gözetmeksizin her erkeğin başına geldiğini de hatırlatmak isterim. kanal d de yayınlanan doktorum programında bu konunun incelenmesi gerekli. devir pudra kartellerine karşı dayanışma günüdür arkadaşlar.

aşırı sıcaklar insanlarda belli miktarda beyin buharlaşmasına da sebep oluyor. geçen hafta trenle istanbuldan sakarya gelirken arifiye istasyonunda bir abi bindi ve tam karşıma oturdu. önümdeki masada gazeteler vardı. 'gazeteler sizin mi acaba?' dedi, ' buyur abi okuyabilirsin' dedim. 'bakalım kaç kişiyi öldürmüşler, yaparlar bu millet' dedi, sonra da hiç alakasız bi fotoğrafa bakıp güldü ve gazeteyi masaya geri bıraktı. 'velkam tudı cangıl' dedim içimden. seviyorum sakaryayı vesselam.

kafanın güzel olacağının ilk işareti, 'kafan nasıl?' sorusuna verilen 'bi ince çıtır' cevabıdır. boş geçmez tayfada kim bu cümleyi kurarsa kafası güzel olur.

yalova kamplarda denize sıfır bir mangal keyfimiz var ki hiç sormayın. geleneksele doğru gider bu sıcak yaz günlerinde. sonuçta layf iz bitiful in yalova yani, kim ne diyebilir ki?

tayfanın her yaz tekrar eden başka bir gelenekseli daha vardır, o da bir türlü gerçekleşemeyen tatil planlarıdır. neyse önümüzdeki maçlara bakalım, bu yaz güney komple bizde, rahat ol hafızz.

türk dilini ve argosunu çok seviyorum ama 'çok sıcak' demek yerine neden ' gavur amcığı gibi yanıyo' demeyi tercih ederiz bir türlü anlamam. sonuçta hepimiz köpekbalığıyız bir yerde.

15 Haziran 2010 Salı

Soyunmadan Sevişelim Reca Ediyorum

Sen varya sen insan suretinde hayvansın. evet sen boş sözlerin, boş gözlerle birleştiği bir birey, belki bir bile değil yarım. yok lan şaka gandırık yaptım sana. sadece at gibisin, seni görünce kişniyesim geliyor.

yalovada ayrıcalıktır "götümsüden" alışveriş etmek. gece bilmem kaçlara kadar açık olmanın, ayrıcalığını alkolik harekete yön vererek destekliyor. bu adam az biraz götümsü yahu. tayfadan anonimdir, ya da ben bilmirem, gidebilmirem.

türk insanı vanayı sever. nerde bi vana görse ve etrafta insan yoksa o vanayı çevirir, düşünmeden sonucunu. açıkta bir uç varsa, o uçtan petrol fışkıracakmışçasına heyecanlı, en az bir embesil kadar iştahlıdır o sırada. bugüne dek yüzlerce suçsuz insan hayatını yitirdi bu anlamsız davranış silsilesi ardından. bir de kendi başını yiyenler var. no problemo diyor ve geçiyoruz. doğal seleksiyon her zaman gerekli.

kırmanistan veya kürdistanın başkenti neresi olsun tartışması son buldu: "darıca hayvanat bahçesi". evrim teorisini kanıta sürükleme ihtimali yüksek bir halk yapısına sahip bu ülkenin ana dili koklaşmak olarak seçilmeli.

"aynen" kelimesini TDK lugattan atmalı. "aynen yaa" dediğinizi duyar gibiyim. kes artık şu salak kelimeyi kullanmayı(dinime söven, şamanist olsa). dialoğun oluştuğu ortamı düşünerek oku ama içinden;

- kanka bu sınav patlar haberin olsun.
- aynen amk yaaaa.
...
- karı tay gibi.
- aynen lan.
...
- kanka ufaktan çözsek mi bişeler?
- aynen moruk inceden kovalayalım, düşer belki 3-5 bişe.
- aynen aynen!
- aynen!
...
- dürümde kakamtrak bir tad var.
- aynen. o.ç 7den çaktı bi de.
- aynen ibnetor yaa.
...
- bıdı,vıdı,dıdı
- aynen hafız

bi de kürt 'aynen'i var "hee vallahhh".

güney afrika milli takımının ilk 11'i komple shark. adamlar taksimde etrafa yırtıcı gözlerle bakan köpek balıklarını andırdılar bana. bu arada extra information zenci kakası beyaz oluyormuş. kedi köpek misali.

tam şimdi mutluluğun anahtarını veriyorum sana. göz kapaklarını koli bandıyla yapıştır, burnuna uzun ve ince birşeyler sok, serçe parmakların örs çekiç üzengi üzerine gelinceye kadar kulağına sok. avazın çıktığı kadar bağırmaya çaba göster ama ses tellerini harekete geçirmeden. 15 dakikalığına fani dünyayala arandaki bağı kopar ve nurani yaratıklarla sohbete dal. belki benle bile karşılaşabilirsin uslu bir velet-i zina olursan.

yaşının vermiş olduğu heycanı müziğe yansıtıp, kendine uranyumdan setler çeken bıdık; bil ki dinlenilmeyi bekleyen milyonlarca eşsiz parça var bu dünyada, saplanıp kalma herhangi bir yere. klasik müzik zamanı, right now.

pipi ile pipe arasında bir benzerlik var gibim?

kalçaların çok geniş diye üzülen genç kız, haberin olsun senin de alıcın var. hey koca göt çocuk şu geniş kalçalı kız seni kesio. göbeğini değidirebileceğin bir bel boşluğu belki de kim bilir.

yazın yüzüyorum, yaz sonunda yüzücü vücuduna sahip olacağım. üçgen vücudumun açılarını hesaplamak isteyenler olabilir irtibat numarası bırakıcam.

ben bir cezveyim aysel gürelin delisiyim. mıncırdım yanaklarınızdan. hade bakalaım gıdılarınızı okşaya okşaya kapatın bu sayfayı.

durma yolcu okumaya devam et